Minulý týden jsem trávil celý mezi Vámi...

 O pondělním otevírání automatizované prodejny v Hlinsku jsem Vás již informoval, a protože je velká řada dotazů na tento způsob prodeje, tak se k tomuto tématu vrátím v samostatném článku.

 

V úterý jsem velice rád přijal pozvání od krajské Agrární komory na konferenci s důležitým tématem cen potravin. Diskutovalo se i o konsolidačním balíčku a rozpočtu na příští rok. Na konferenci vystoupil prezident Agrární komory a prezidentka Potravinářské komory. Velice si cením možnosti vystoupit se svojí reakcí a obhajobou nutných vládních kroků. Můžeme mít různé pohledy, ale musíme spolu hovořit.

Středu a čtvrtek jsem strávil ve Zlíně na celostátní konferenci Sdružení místních samospráv, pořádané při příležitosti výročí patnácti let od založení. Hodně důležité bylo vystoupení ministra školství Mikuláše Beka, který se vyjádřil k aktuální situaci a věcně se starosty diskutoval. Došlo i na řadu setkání s kolegy starosty z celé republiky.

Pátek jsem už zase strávil v regionu a navštívil obec Ostřetín. S panem starostou Milošem Vlasákem jsme se bavili o nových projektech, které obec připravuje a navštívili jsme školku a školu. Společně jsme pak navštívili místní zemědělský podnik. Děkuji za pozvání i za společně strávený čas.

Páteční podvečer a sobotní odpoledne jsem strávil v příjemné atmosféře s hasiči z našich místních částí.

Tento týden nás ve Sněmovně čeká schvalování rozpočtu na příští rok. Opozice opět slibuje dlouhá jednání, tak chci věřit, že se bude věcně diskutovat, a ne pouze dlouze obstruovat.