Ohlédnutí za minulým týdnem

Mám – li se ohlédnout za minulým týdnem, tak musím trochu netradičně začít pátkem. 17. listopad je svátkem svobody a demokracie. Važme si toho a nepovažujme to prosím za samozřejmost. Po položení květin a zapálení svíček na Národní třídě následovala výborná diskuze s Vítem Rakušanem a Danuší Nerudovou. Debatu moderovala Iva Pazderková a podařilo se jí dát politice lidský rozměr. Hodně mě potěšil zájem mladé generace.

V předcházejících dnech jsem se hodně věnoval mým oblíbeným tématům – službám, obchodům a aktuálně hodně sledovaným cenám potravin. Sešel jsem se s předsedy Svazu obchodu a cestovního ruchu i Asociace Českého tradičního obchodu. Řešili jsme i aktuální otázky související se zaváděním automatizovaných prodejen a potřebu nutných legislativních změn. Co se týče zmiňovaných cen potravin, tak bych rád vycházel z pevných dat a navázal na konferenci Ústavu zemědělské ekonomiky a informací. 

Důležitým bodem bylo středeční jednání Poslanecké sněmovny, kde se ve druhém čtení načítaly pozměňovací návrhy ke státnímu rozpočtu na příští rok. 

Ve čtvrtek pak kolegyně – předsedkyně Výboru pro životní prostředí, pořádala skvělý seminář o otázce zálohování PET lahví. Většina účastníků se vymezila proti z důvodu dobře fungujícího současného způsobu sběru. Tak uvidíme, kam se tato debata ještě posune. Ve čtvrtek večer mě čekala politická debata v pořadu Na Férovku  televize A11 s tématem výhod života na venkově a ve městě. I zde došlo na již zmiňované služby. 

A protože k funkci patří i společenské události, tak jsem rád přijal pozvání na natáčení pořadu StarDance.

Děkuji za pozvání a přeji Vám všem hezký nadcházející týden.