Další pracovní týden je za námi. A jaký byl?

Sobotní hasičský Superpohár v obci Vítějeves zakončil hodně pestrý pracovní týden.

Pondělí patřilo tradičně regionu. Po dopolední návštěvě zemědělského podniku v Horním Bradle jsem odpoledne v poslanecké kanceláři přivítal ředitele firmy Tvar Pardubice a následně zástupce sociálního podniku Robinson. Bavili jsme se o problémech, které je nyní trápí a momentálně by zde rádi pořídili konvenktomat pro posílení pekařské kapacity. 

Úterý a středu zabrala mimořádná schůze Poslanecké sněmovny a již třetí snaha opozice o vyslovení nedůvěry vládě. Oba dva dny se jednalo do pozdních nočních hodin a místo věcné diskuze často převládaly silné emoce a osobní útoky. I toto je demokracie a buďme za ni rádi. Po více než třiceti hodinách vláda svoji pozici pohodlnou většinou obhájila.

Čtvrtek již probíhala původně plánovaná jednání výborů a my jsme ve Výboru pro mediální záležitosti přivítali nového ředitele ČT – pana Jana Součka. Na programu totiž byla Výroční zpráva a Zpráva o hospodaření ČT. Projednávala se ale i stížnost na jeden televizní pořad. Podobně se vlastně nesl i večer, kdy jsem s obecním zájezdem navštívil Horácké divadlo v Jihlavě a hodně černá komedie Mrzák inishmaanský nutila k zamyšlení. 

V pátek jsem společně s předsedkyní Výboru pro životní prostředí paní Janou Krutákovou převzal záštitu nad konferencí ke Dni krajiny, pořádanou Českou asociací pro krajinářskou architekturu a Společností pro zahradní a krajinářskou tvorbu. Výborně připravený program střídal odborné výklady s příklady z praxe a vedla se i hodně živá diskuze. Ze strany obcí zazněly výhrady ke složitosti převodu státních pozemků. Těším se, že naše spolupráce bude pokračovat a že budou následovat i praktické výstupy. 

V úvodu zmiňovaný hasičský Superpohár přivedl do obce Vítějeves nad dvacet hasičských družstev všech věkových kategorií. Během dne jsem měl možnost, díky panu starostovi, seznámit se s chodem obce a navštívili jsme i místní truhlářskou firmu. A protože na závěr soutěžila i mužstva hostů, tak jsem si po hodně dlouhé době vyzkoušel pravý soutěžní útok a myslím, že jsme obstáli se ctí.