Letní ohlédnutí...

Dnešní ohlédnutí nebudu rámovat jedním týdnem, ale i v prázdninovém období probíhá řada jednání, schůzek a návštěv, o kterých Vás chci informovat. 


Začnu tedy návštěvami obcí a budu je brát postupně, jak následovaly, protože všechny návštěvy byly inspirativní. O některých jsem Vás již informoval v krátkých příspěvcích. Postupně jsem tedy navštívil obec Křenov, kde jednalo Předsednictvo SMS Pk a na programu byla především aktuální témata, která obce řeší v našem kraji. Jednali jsme ale i s manažerkou MAS a já jsem moc rád za informace přímo z území. Následovala nádherná nedělní pouť v Příluce, plná krojů a tradic, které v této obci získávají stále větší prostor. Poděkování patří panu starostovi Davidu Šimkovi a obdiv patří i naší krajské radní Michaele Matouškové za nelehkou úlohu v porotě koláčové soutěže. Další cesta mě zavedla do obce Vrbatův Kostelec za paní starostkou Pavlou Němcovou. Další obec, kde neznají slovo nejede. Nová kanalizace, obecní úřad s komunitním centrem, vlastní prodejna s Poštou partner, hasičská zbrojnice a řada připravených projektů.  Informace o návštěvách obcí zakončím v Rané a odhalení pamětní desky významným rodákům. Skvěle zorganizovanou akci podpořila i účast ministra zemědělství Marka Výborného a senátora Jana Tecla. Je důležité znát svojí historii a být na ni hrdý. 

Děkuji všem za pozvání. Setkal jsem se i se zástupci firem a přijal jsem pozvání do nábytkářské firmy MIAS Krouna, která vyrábí převážně kancelářský nábytek a exportuje do řady zemí. Zaujaly mě nové trendy v této oblasti a neustálá modernizace výroby. Další schůzky byly věnovány oboru zemědělství a zde musím krátce zmínit již pravidelné setkání se zástupci podniků z mého regionu. Dále jsem jednal s paní Kateřinou Urbánkovou zastupující společnost PRO BIO, která sdružuje ekologické zemědělce. Velkým tématem naší schůzky byla podpora kvalitních bio produktů třeba formou zařazení do jídelníčků škol a veřejných institucí. Určitě se nejednalo o poslední schůzku. S oborem zemědělství souvisela i schůzka se zástupkyní Společností pro ochranu zvířat a témata jako přeprava zvířat nebo regulace zábavní pyrotechniky určitě zasluhují pozornost celé naší společnosti. Přeji Vám krásné letní dny a těším se na setkání.