Již skoro tradiční týdenní souhrn je tady.

Dnešní ohlédnutí za uplynulým týdnem musím začít trochu netradičně a říci, že jsou chvíle, kdy se vám při čtení třese hlas. Právě tak tomu bylo v pondělí, kdy jsem se na pozvání starosty obce Hroubovice pana Marcela Samka připojil k veřejnému čtení jmen obětí holocaustu. V Hroubovicích dokazují, že i v malé obci se dají dělat velké věci, děkuji.

Úterý už plně patřilo výborovému týdnu a Zemědělský výbor projednával celou řadu důležitých bodů. Zpravodajoval jsem rámcovou pozici ČR k nařízení EU o přepravě zvířat. K diskusi jsem přizval i zástupkyni organizace Společnost pro zvířata. Je důležité znát pohled z více stran. Dále chci zdůraznit diskuzi k aktuálním problémům v zemědělství, kde se řeší následky jarních mrazů.

Ve sváteční středu jsem nejprve jménem naší obce uctil 8. květen položením věnců k pomníkům padlých. Poté jsem přijal pozvání na zahájení charitativního golfového turnaje ve Svobodných Hamrech. Hezká akce pro dobrou věc. Poděkování patří skvělým pořadatelům.

Na čtvrtek a pátek byla svolána mimořádná schůze Poslanecké sněmovny, kdy se ve druhém čtení projednávala tzv. korespondenční volba. Před tím ale ještě stihl zasedat Mediální výbor a na programu byla volba kandidátů na uvolněná místa v radách ČT a ČRo. Závěrečná volba bude na Poslanecké sněmovně. V pátek odpoledne se podařilo dostat novelu zákona o správě voleb do třetího čtení.     

A protože u nás v obci připravujeme úpravu prodejny na poloautomatizovaný provoz, absolvoval jsem ještě jednu hodně zajímavou schůzku o využití moderních technologií, ale o tom příště v samostatném příspěvku.

Přeji Vám hezký hokejový týden.