Přináším říjnové ohlédnutí

Ohlédnutí za uplynulým týdnem bude hodně pestré a začnu ho hned pondělkem, které jsem tentokrát netrávil v regionu, ale region doslova přijel za mnou. Přímo v Poslanecké sněmovně se totiž konala veřejná zkouška pěveckého sboru Jeřabiny z Trhové Kamenice a jednalo se o jedinečný zážitek. Půlhodinové vystoupení v sále Státních aktů mělo krásnou atmosféru a pouze dokázalo, že i kultura patří do těchto prostor.  Nutno dodat, že velkou zásluhu na skvělé atmosféře měli i žáci ze základní školy z Horního Bradla, kteří pěvecký sbor v druhé části doprovodili. Následovala prohlídka Sněmovny a vyšel čas i na příjemnou diskuzi.

V úterý se v krásných prostorách Senátu konalo slavnostní vyhodnocení soutěže Komunální projekt roku a rád jsem se zapojil do řady předávajících. Obzvláště když s úspěšnými projekty byly oceněny i obce z blízkého okolí. Přesněji Prosetín a Chlumětín. Do těchto míst chystám návštěvu a poté Vás seznámím i s jednotlivými projekty. Nicméně velká gratulace je určitě na místě. Navečer jsem ještě využil možnosti účasti na Fóru Hospodářských novin na téma blížících se Amerických voleb.

Středa poté byla plně výborová. Dopoledne Zemědělský výbor spolupořádal konferenci na téma welfare hospodářských zvířat. Pro veřejnost možná málo známé téma dokázalo naplnit sál převážně mladými lidmi. Je vidět, že v této otázce se dělají velké pokroky a je třeba naslouchat, jak se k tomu staví nastupující generace. Odpoledne probíhalo jednání Mediálního výboru a na programu byl předvýběr kandidátů do Rad České televize a Českého rozhlasu.

Čtvrtek a pátek jsem trávil ve Valticích na Celostátní konferenci SMS ČR. Účast pana prezidenta, čtyř ministrů a více než pěti set starostek a starostů hovoří samo za sebe. Důležitá témata, příjemné povídání i řada osobních setkání. To vše neodmyslitelně patří k podobným sněmům. Pro mě je to vždy ta nejlepší zpětná vazba. Velké uznání organizátorům.

A o víkendu také trochu sportu. V sobotu vyběhnutí na Vestec a pěkných 12 km. V nedělí pak sváteční událost, kterou bezesporu byla Velká pardubická.

 

Děkuji za pozvání a Vám přeji úspěšné dny.