Klasické ohlédnutí za předchozím týdnem...

Sobotní role oddávajícího zakončila můj týden. Je to vždy výjimečná událost, když na malé obci oddáváte a musím říci, že tentokrát to pro mě byla premiéra přímo v naší místí části, tak hodně štěstí novomanželům.

Minulý týden byl tzv. variabilní a od úterý jednala Poslanecká sněmovna. Na programu bylo třetí čtení „korespondenční volby“. Ale probíhaly i interpelace a řada druhých čtení. V Praze jsem stihl i další zajímavé události. 


Třeba ve středu to byla komentovaná prohlídka Armádního muzea na Žižkově zakončená zahájením výstavy tematicky věnované válečnému roku 1944. Velké uznání autorům a určitě doporučuji ke zhlédnutí. 

Ve čtvrtek jsem nejprve stihl krátce navštívit seminář na téma chráněných krajinných oblastí a národních parků. V prostorách sněmovní „konírny“ zaznívaly názory pro jeden i druhý způsob ochrany přírody i řada zajímavých statistických údajů. Všichni v sále se shodli, že přírodu je třeba chránit, ale ne vždy je shoda na ideální formě. Prosím o vzájemné naslouchání a hledání nejvhodnějšího řešení pro danou lokalitu. V podvečer jsem měl možnost navštívit konferenci pro mě s trochu tajemným názvem Czech Retail Days 2024. Věnovala se moderním způsobům prodeje, a to byl také cíl mé návštěvy. Diskuze o aplikacích využitelných i u nás na venkově mě hodně zajímá a dohodli jsme se na přípravě odborného semináře na toto téma. Tak se třeba nad touto otázkou společně setkáme. Zároveň se Vám budu snažit přinášet zkušenosti přímo z praxe. Když něco funguje u Vás, tak proč by to nemohlo fungovat i jinde.  

 A protože ve středu vláda odsouhlasila novelu mysliveckého zákona, v pátek jsem dával vyjádření k této problematice. Návrh nyní přijde do sněmovny a dá se očekávat náročná diskuze a řada pozměňovacích návrhů. Je určitě dobře, že se i tato dlouho odkládaná problematika posouvá a věřím, že schválená novela prospěje naší přírodě. 


 Přeji Vám krásný týden.